Oldal kiválasztása

A bentonit tulajdonságai

Próbálja ki Ön is

Minden termékünk egyik fő összetevője a bentonit

A bentonit agyag egy természetes ásványi termék. Az Anibent bentonit agyag Magyarországról származik, kinyerés után a kíméletesen szárítjuk, hogy teljességében megtartsa az ásványi sókat és az összes jótékony tulajdonságát.

Az agyagnak sokrétű, változatos állatgyógyászati, állatápolási felhasználása van, alkalmazható külsőleg és belsőleg egyaránt.

A bentonit az agyagásványok egy fajtája, aminek több változata is létezik, attól függően, hogy milyen domináns elemek találhatók benne. Fő alkotó ásványa a montmorillonit, más néven zöld agyag.

Jellemző tulajdonsága, hogy vízzel érintkezve gélesedik, saját térfogatának sokszorosát képes megkötni, továbbá magas ioncserélő képességgel rendelkezik. Adszorbens felülete rendkívül nagy, 300-400 m2/gramm.

Emiatt alkalmas a szervezetben található méreganyagok megkötésére, eltávolítására.

Bentonitunk több mint 50, az élő szervezet számára nélkülözhetetlen makro- és mikroelemet tartalmaz, melyek viszont a sejtek számára elengedhetetlenül fontosak. Bentonitbázisú termékeink regenerálják az élő szervezetet, biztosítják annak zavartalan működését.

Számunkra fontos az állatok egészsége

Termékeinket minden esetben úgy állítjuk össze, hogy az leginkább megfeleljen a kis és nagykedvencek igényeinek. Legfontosabb mindekelőtt az, hogy a ápolószereink ne tartalmazzanak semmilyen mértékű káros anyagot.

De mi is az a bentonit, vagy más néven nemesagyag?

A bentonit előnyös az állati szervezet számára is, mivel rendelkezik azzal a képességgel, hogy elektromos töltéssel bír, ha folyadékkal érintkezik. Amikor az agyag ugyanis hozzáér bármilyen típusú folyadékhoz (általában vízhez) akkor képes megkötni bármilyen jelenlevő toxint. Természetes állapotában a bentonitot negatív töltésű molekulák alkotják, a legtöbb toxin és nehézfém pedig pozitív töltésű molekulákból áll. Ez teszi lehetővé azt, hogy a két molekula összekapcsolódjon, és együtt is maradjon, míg a toxin eltávolítása megtörténik. A bentonit agyag lényegében megkeresi a méreganyagokat a szervezetben és hozzájuk kötődve segíti a méregtelenítést, a vegyi anyagok eltávolítását a bélrendszerből, a bőrből és a szájból.

A bentonit azon felül, hogy kivonja a méreganyagokat a szervezetből, sokféle tápanyagot is tartalmaz. Beleértve rengeteg ásványi anyagot, mint pl. kalcium, magnézium, szilícium, nátrium, réz, vas és kálium. A szervezetbe juttatva akár ital formájába akár az agyag elfogyasztásával a benne levő vitaminok és ásványi anyagok felszívódnak. Ezért sokan étrendkiegészítőként használják, mivel az agyag természetes forrása fontos tápanyagoknak.

A bentonit az zeolit?

A bentonitot bizonyos alkalmazásokban a zeolittal szokták összehasonlítani, mert ugyan kisebb mértékben, de zeolitnál is tapasztalható a kedvező tulajdonságok egy része. Az ásványtani elemzések azt mutatják, hogy a mi bentonitunk is – hivatalos nevén bentonitos riolittufa – tartalmaz kb. 18-20% zeolitot.

 

A bentonit és a zeolit kedvező hatásai is érzékelhetők termékeink használatakor?

Mik is ezek pontosabban? Jó hatással van az ízületi- mozgásszervi problémákra továbbá gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatású, regenerálja a bőrt, méregtelenít, ásványi anyagokat biztosít a sejtek számára. Jótékony hatása pár perc után már érezhető…

Természetes állatápolószereink

VEGYSZERMENTES, NATÚR TERMÉKET KERES, AMI A KEDVENCE SZŐRÉT ÉS BŐRÉT IS ÁPOLJA?

NEM KELL TOVÁBB KERESNIE

Webshopunkban megtalál mindent, ami a állatának ápolásához szükséges.